Logisztika, Szállítás

Valószínűleg mindenki került már olyan helyzetbe, hogy az üzletben kiválasztotta és megvásárolta a tökéletes kanapét, esetleg tévét vagy hűtőszekrényt, és amikor a parkolóba ért a szerzeménnyel, jött a feketeleves: nem fér be a kocsiba…

Bővebben...

 

A kiadó raktár kiválasztásában számos szempont játszik szerepet, az elhelyezkedéstől, az áron és minőségen át addig, hogy a kiszemelt bérelhető raktár mennyire felel meg az egyedi igényeknek. Amennyiben megszületik a döntés, elvileg a bérlő és a raktárt kiadó is örülhet, hiszen hosszú távú megoldás született.

Bővebben...

 

Bár hallottunk már olyanról, hogy raklapokból egyedi kialakítású bútorokat – például asztalt, bárpultot készítenek –, azért a jellemző felhasználási terep továbbra is a raktározás. Az áru mozgatása, szállítása ma már nem képzelhető el raklapok nélkül. Legyen szó bármilyen szállítmányról, raktáron belül és raktáron kívül is csak a raklapokon lehet biztonságosan egyik helyről a másikra eljuttatni.

Bővebben...

 

Amikor egy vállalat vagy cég raktárt keres, számos szempontot kell mérlegelnie. Megfelelő közlekedés, infrastrukturális adottságok csatlakoznak-e hozzá, illeszkedik-e a költségvetésbe az ára. Nem véletlenül keres a legtöbb cég kiadó, elsősorban budapesti raktárt. Manapság hosszú engedélyezési folyamat vezet a saját raktár építéséhez, ráadásul olyan összegeket emészt fel, amelynek megtérülése legalábbis kérdéses a folyamatosan változó gazdasági és piaci környezetben.

Bővebben...